Tampereelle valmistunut harkkokerrostalo Asunto Oy Näsilinnankatu 40 on osoitus tinkimättömästä ammattitaidosta ja luottamuksesta omaan tekemiseen

Kesäkuussa 2023 Tampereelle valmistunut Asunto Oy Näsilinnankatu 40 on laadukas harkkokerrostalo upealla sijainnilla. Tämä kerrostalo on hieno osoitus Marvea Oy:n vahvasta ammattitaidosta sekä halusta sitoutua jatkuvaan kehittymiseen ja kestävään rakentamiseen.

Harkkokerrostalon rakennustapa poikkeaa merkittävästi perinteisen elementtikerrostalon rakentamisesta. Rakennustapana harkkokerrostaloa voidaan pitää työllistävänä sekä merkittävää käsityötä ja raudanlujaa ammattitaitoa vaativana. Samalla tämä rakennustapa kuitenkin tarjoaa lyömättömiä etuja, kun rakennetaan ahtaalla tontilla sisäpihalla.

Asunto Oy Näsilinnankatu 40 päätettiin toteuttaa valubetoniharkkorakenteella muun muassa siksi, että se mahdollisti projektin nopean käynnistämisen ja tarjosi Tampereen ydinkeskustassa merkittäviä hyötyjä työmaan logistiikan ja työturvallisuuden näkökulmasta.

”Harkkorakentaminen osoittautui Näsilinnankadulla erinomaiseksi valinnaksi. Rakennustavan tuomat monet edut, kuten kestävyys, turvallisuus ja estetiikka pääsevät esiin.”, kertoo Marvean varatoimitusjohtaja Leon Kärnä.

Harkkorakenteella kestävyyttä, energiansäästöä ja asumismukavuutta

Harkkorakenne on kestävä rakennustapa, joka sietää erinomaisesti aikaa ja säiden vaihtelua. Ekologisesta kulmasta tarkasteltuna rakenteella on hyvä lämmöneristyskyky, mikä säästää energiaa ja vähentää asukkaiden lämmityskustannuksia. Harkkorakenne myös vaimentaa tehokkaasti ääntä. Näin se varmistaa miellyttävän ja rauhallisen asumisen, kun ulkoa tai naapurista kantautuvat äänet eivät pääse häiritsemään.

Rakennusvaiheessa harkkokerrostalo vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja ammattitaitoa. Työvaiheita on enemmän kuin perinteisessä elementtirakentamisessa. Lisäksi vaadittavan käsityön määrä on suuri. Esimerkiksi rappaus ja tasoiteyöt ovat harkkorakentamisessa merkittäviä työvaiheita, jotka tapahtuvat työmaalla. Asunto Oy Näsilinnankatu 40 työmaa toteutettiin osin talviaikaan, mikä tuo työmaalle aina omat haasteensa ja vaatii erityisen huolellista ennakkosuunnittelua.

”Asunto Oy Näsilinnankatu 40 on erinomainen osoitus Marvean korkeatasoisesta ammattitaidosta sekä laaja-alaisesta sitoutumisestamme laadukkaaseen rakentamiseen. Työntekijöidemme osaaminen ja ammattitaito pääsivät tässä projektissa oikeutetusti esille”, iloitsee Kärnä.  ”Olemme aidosti iloisia ja ylpeitä siitä, että olemme mukana toteuttamassa uusille asukkaille kestäviä ja viihtyisiä koteja tässä arvostetussa sijainnissa Tampereella”, hän jatkaa.

Rauhallista asumista aivan Tampereen keskustassa  

Asunto Oy Näsilinnankatu 40:een rakentui 49 uutta Lumo Kotien vuokrakotia yksiöistä kolmioihin. Kodit sijaitsevat aivan Tampereen keskustassa, Laukontorin ja Ratinan suvannon läheisyydessä.  Asunto Oy Näsilinnankatu 40:n sijainti onkin ainutlaatuinen: Se tarjoaa rauhallisen asuinympäristön, jossa kuitenkin kaupunki palveluineen on aivan naapurissa. Näsijärven rantaan on matkaa tuskin korttelia ja Pyynikin monipuoliset maisemat ja ulkoilumahdollisuudet löytyvät vain kivenheiton päästä.

Lisätiedot:

Marvea Oy, Leon Kärnä, varatoimitusjohtaja, +358 44 4210404, leon.karna@marvea.fi

Marvea Oy on pirkkalalainen yritys, joka rakentaa ja kehittää hankkeita pääradan varren kasvukeskuksiin. Marvea on kannattavasti kasvava henkilöstönsä omistama yritys. Henkilöstöllämme on vuosikymmenten kokemus asuntorakentamisesta ja rakennusalasta. Kehitämme ja rakennamme kaupunkiympäristöjä tuleville sukupolville asumiseen ja elämiseen eettisesti arvoa tuottaen. Olemme erikoistuneet monipuoliseen asuntotuotantoon ja hankekehitykseen yhdessä kumppanien kanssa. Toimimme asiakasta lähellä, paikallisesti ja kehittäen jatkuvasti uusia ideoita asiakastarpeiden ratkaisuiksi. www.marvea.fi  

Logo

Suupantie 6 C 2, 33960 Pirkkala
+358 50 375 5726
toimisto@marvea.fi